iPhone 17 Pro και Pro Max: Φήμες οτι θα έχουν πιο εύκολη διαδικασία αφαίρεσης της μπαταρίας

iPhone 17 Pro και Pro Max: Φήμες οτι θα έχουν πιο εύκολη διαδικασία αφαίρεσης της μπαταρίας
ired.gr

Οι πρόσφατες φήμες σχετικά με τα μοντέλα iPhone 17 Pro και Pro Max υποδεικνύουν ότι η Apple μπορεί να κάνει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αφαιρείται η μπαταρία των συσκευών.

Συγκεκριμένα, αυτές οι φήμες προέρχονται από εικασίες ότι η εταιρεία θα εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι απαιτούν από τους κατασκευαστές smartphones να καθιστούν ευκολότερη την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Η νομοθεσία της Ε.Ε., που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2023, απαιτεί από το 2027 οι καταναλωτές να μπορούν να αντικαθιστούν τις μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία.

Διαβάστε επίσης: iPad Mini 7: Αναμένεται τον επόμενο μήνα – Τι αλλαγές φέρνει;

Οι κανονισμοί αυτοί στοχεύουν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην αύξηση της βιωσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν και η Apple φημολογείται ότι θα εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές στα iPhone 17 Pro και Pro Max, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες επιβεβαιώσεις. Εάν τελικά συμβεί, η μπαταρία ενδέχεται να είναι προσβάσιμη πιο εύκολα, χωρίς να απαιτείται η πλήρης αποσυναρμολόγηση της συσκευής, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την επισκευασιμότητα και την αναβάθμιση των συσκευών.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις που οδηγούν προς τη βιωσιμότητα και την ευκολία στη χρήση, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από την Apple για να επιβεβαιωθούν αυτές οι αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: iPhone SE 4: Νέες εξελίξεις για τις σημαντικές αλλαγές που αναμένονται.