One UI 7: Το νέο κέντρο ελέγχου της Samsung θυμίζει... iPhone και iOS 18

One UI 7: Το νέο κέντρο ελέγχου της Samsung θυμίζει... iPhone και iOS 18
ired.gr

Η Samsung θα παρουσιάσει σύντομα το One UI 7, τη νέα έκδοση του λογισμικού της για τα Galaxy smartphones, με σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά είναι το νέο "Command Center", το οποίο φαίνεται να έχει αντλήσει έμπνευση από το Control Center του iOS, ειδικά από την έκδοση iOS 18.

Το νέο Command Center στο One UI 7 θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις και λειτουργίες, όπως η διαχείριση συνδέσεων (Wi-Fi, Bluetooth), η ρύθμιση έντασης ήχου και η φωτεινότητα οθόνης, ενώ θα διαθέτει και επιπλέον διακόπτες για τη διαχείριση του SmartThings και άλλων έξυπνων συσκευών του οικοσυστήματος Samsung. Αυτός ο σχεδιασμός αποσκοπεί στο να προσφέρει μια πιο ομαλή και ενοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung ενδέχεται να ξεκινήσει τη χρέωση των χρηστών για τη χρήση του Galaxy AI από το 2025.

Η ομοιότητα με το Control Center του iOS 18 έγκειται τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ευκολία χρήσης, με πιο καθαρά και μινιμαλιστικά εικονίδια, καθώς και με τη δυνατότητα προσαρμογής της διάταξης των διακοπτών, κάτι που προσεγγίζει αρκετά την εμπειρία που προσφέρει η Apple.

Ωστόσο, η Samsung συνεχίζει να διατηρεί τη δική της ταυτότητα, προσθέτοντας λειτουργίες και δυνατότητες που ταιριάζουν περισσότερο στο οικοσύστημα των συσκευών της.

Εν τέλει, το One UI 7 θα αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση που συνδυάζει την απλότητα και το κομψό design του iOS με τις πολυδιάστατες δυνατότητες της πλατφόρμας Android, προσφέροντας στους χρήστες ένα πιο σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η πληρέστερη λίστα με όλα τα Samsung Galaxy που θα λάβουν αναβάθμιση στο Android 15