watchOS 11: Καθιστά προσωρινά τα Apple Watch μη λειτουργικά, όμως αναμένεται σύντομα λύση

watchOS 11: Καθιστά προσωρινά τα Apple Watch μη λειτουργικά, όμως αναμένεται σύντομα λύση
ired.gr

Η Apple φαίνεται να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με την τελευταία beta έκδοση του watchOS 11.1, η οποία έχει ανακληθεί λόγω σοβαρών σφαλμάτων που οδηγούσαν στο “brick” των Apple Watch.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, αν και επικεντρωνόταν σε βελτιστοποιήσεις και διορθώσεις κώδικα (όπως το πρόβλημα με τη γραμματοσειρά σε ορισμένες εφαρμογές), προκάλεσε τελικά πιο σοβαρά ζητήματα.

Όταν ένα Apple Watch "bricks", ουσιαστικά δεν μπορεί να επανεκκινήσει ή να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα να είναι άχρηστο μέχρι να επισκευαστεί από εξουσιοδοτημένο κέντρο.

Δυστυχώς, οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τη συσκευή τους σε παλαιότερη έκδοση λογισμικού από μόνοι τους, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις αναβαθμίσεις του watchOS.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro 2: Καινούργια ενημέρωση από την Apple για διόρθωση σφαλμάτων.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρωτοφανές για την Apple, καθώς στο παρελθόν έχουν προκύψει παρόμοια ζητήματα με άλλες συσκευές, όπως το iPad Pro με τον επεξεργαστή M4, μετά την αναβάθμιση σε iPadOS 18.

Φαίνεται ότι η διαφοροποίηση του κώδικα για κάθε συσκευή και οι συνεχιζόμενες αλλαγές στο οικοσύστημα της Apple (όπως η ανάπτυξη του φημολογούμενου homeOS) δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις για την εταιρεία.

Παρά την απόσυρση της προβληματικής beta, οι χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη έκδοση και αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν μπορούν να κάνουν πολλά, παρά να περιμένουν την κυκλοφορία μιας διορθωμένης ενημέρωσης ή να απευθυνθούν σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών για να ανακτήσουν τη λειτουργικότητα της συσκευής τους.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch: Η λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας έλαβε πιστοποίηση από τον FDA.