Μια ολοκαίνουργια συσκευή παρουσιάζεται από την Apple!

Μια ολοκαίνουργια συσκευή παρουσιάζεται από την Apple!
ired.gr

Φαίνεται πως η Apple κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση του οικοσυστήματός της με μια νέα συσκευή που προορίζεται για το έξυπνο σπίτι!

Η νέα αυτή οθόνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mark Gurman από το Bloomberg, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και να φέρει το όνομα HomeOS. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται στο tvOS, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στις Apple TV και HomePod, και θα παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο των έξυπνων συσκευών του σπιτιού.

Με το HomeOS, η νέα έξυπνη οθόνη θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν καθημερινές πληροφορίες, όπως ημερολόγια και σημειώσεις, ενώ θα ενσωματώνει και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για ακόμα πιο έξυπνη διαχείριση.

Η δυνατότητα μαγνητικής τοποθέτησης της οθόνης στον τοίχο προσφέρει ευκολία και εξοικονόμηση χώρου, ενώ ο φωνητικός έλεγχος και η αναγνώριση gestures μέσω κάμερας υπόσχονται μια εντελώς hands-free εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro 2: Καινούργια ενημέρωση από την Apple για διόρθωση σφαλμάτων.

Αυτή η στρατηγική της Apple είναι στοχευμένη σε χρήστες που ήδη χρησιμοποιούν iPad ή iPhone για τον έλεγχο των smart home συσκευών τους, προσφέροντας μια πιο εξειδικευμένη λύση. Ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, η Apple φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα της Google με το Nest Hub και άλλων εταιρειών που διαθέτουν παρόμοιες συσκευές για τον έλεγχο έξυπνων σπιτιών.

Παρόλο που η ιδέα της ύπαρξης μιας οθόνης με κάμερα στο σπίτι μπορεί να εγείρει ανησυχίες περί απορρήτου, είναι σαφές ότι η Apple σκοπεύει να τοποθετηθεί ως η καλύτερη επιλογή για όσους είναι ήδη εντός του οικοσυστήματός της.

Με την αξιοπιστία της πηγής, μένει να δούμε αν αυτή η συσκευή θα αποτελέσει ένα νέο σημαντικό κομμάτι του έξυπνου σπιτιού το 2025.

Διαβάστε επίσης: Apple Music Classical 2.0: Διατέθηκε με συνοδευτικά βιβλιαράκια για χιλιάδες άλμπουμ