iPhone 16 Pro: Το πρόβλημα με την οθόνη μας οδηγεί στο να ελπίζουμε ότι πρόκειται για ζήτημα λογισμικού

iPhone 16 Pro: Το πρόβλημα με την οθόνη μας οδηγεί στο να ελπίζουμε ότι πρόκειται για ζήτημα λογισμικού
ired.gr

Φαίνεται ότι αρκετοί χρήστες των iPhone 16 Pro και 16 Pro Max αντιμετωπίζουν προβλήματα με την απόκριση της οθόνης, γεγονός που μπορεί να δημιουργεί απογοήτευση, ειδικά όταν μιλάμε για συσκευές υψηλής τιμής. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού, κάτι που μπορεί να διορθωθεί με ένα firmware update από την Apple.

Ένα από τα βασικά αίτια θα μπορούσε να είναι ο αλγόριθμος απόρριψης αφής, που αποτρέπει ακούσια αγγίγματα στις άκρες της οθόνης. Αν ο αλγόριθμος αυτός είναι υπερβολικά ευαίσθητος, μπορεί να απορρίπτει και σωστά αγγίγματα από το χρήστη.

Το iPhone 16 Pro έχει πιο λεπτά πλαίσια από το iPhone 15 Pro, γεγονός που μπορεί να καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο ακούσιων αγγιγμάτων στις άκρες της οθόνης. Η ευαισθησία της συσκευής σε αυτά τα αγγίγματα ενδέχεται να οδηγεί στην καθυστέρηση της απόκρισης.

Η Apple πιθανόν να κυκλοφορήσει σύντομα μια αναβάθμιση λογισμικού που θα διορθώνει το πρόβλημα. Αυτό είναι η καλύτερη λύση, καθώς οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να στείλουν τις συσκευές τους για επισκευή.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Υποστηρίζει φόρτιση 45W μέσω ενσύρματης σύνδεσης.

Όπως και σε παλαιότερα προβλήματα με τα iPhone, η χρήση θήκης μπορεί να μειώσει τα ακούσια αγγίγματα στις άκρες της οθόνης, επιτρέποντας στη συσκευή να ανταποκρίνεται σωστά.

Παρόμοιες καταστάσεις συνέβησαν και με τα iPhone 15 πέρσι, ενώ παλαιότερα είχαμε το AntennaGate το 2010 με το iPhone 4, όπου η Apple προσέφερε δωρεάν θήκες ως λύση για απώλεια σήματος.

Είναι αρκετά πιθανό η Apple να δώσει μια ανάλογη λύση σύντομα με την κυκλοφορία νέου iOS update, επιλύοντας το πρόβλημα της αφής χωρίς να χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Σημαντική αναβάθμιση στις ταχύτητες 5G