Apple Watch: Η λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας έλαβε πιστοποίηση από τον FDA.

Apple Watch: Η λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας έλαβε πιστοποίηση από τον FDA.
ired.gr

Ο FDA πρόσφατα παρείχε πιστοποίηση για τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας στα Apple Watch Series 9, Series 10, και Ultra 2, με την ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας στο watchOS 11.

Αυτή η νέα λειτουργία είναι μια σημαντική προσθήκη στις δυνατότητες παρακολούθησης υγείας της Apple Watch, καθώς στοχεύει στην ανίχνευση της υπνικής άπνοιας, μια κατάσταση που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, αν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Η λειτουργία απαιτεί τη συλλογή δεδομένων ύπνου για τουλάχιστον δέκα νύχτες σε μια περίοδο 30 ημερών, προκειμένου να αναλύσει αν υπάρχουν ενδείξεις υπνικής άπνοιας.

Στη συνέχεια, η συσκευή θα προτείνει στον χρήστη να αναζητήσει επίσημη διάγνωση από ιατρό εάν εντοπίσει σημάδια υπνικής άπνοιας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη και τη διαχείριση αυτής της πάθησης, που συχνά συνδέεται με άλλες σοβαρές καταστάσεις, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα και υπέρταση.

Διαβάστε επίσης: watchOS 11: Τα Apple Watch που θα λάβουν την αναβάθμιση σύντομα

Η κυκλοφορία του Apple Watch Series 10 στις 20 Σεπτεμβρίου και η διαθεσιμότητα της νέας αυτής λειτουργίας μέσω του watchOS 11 θα φέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές παρακολούθησης υγείας στους χρήστες της Apple.

Παράλληλα, η Samsung είχε προηγηθεί στην έγκριση της λειτουργίας ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στα Galaxy Watch νωρίτερα το 2024, δείχνοντας πως η τεχνολογία παρακολούθησης υγείας μέσω έξυπνων ρολογιών βρίσκεται σε ταχεία εξέλιξη.

Με αυτήν την εξέλιξη, οι χρήστες των νέων Apple Watch θα έχουν πρόσβαση σε ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης ύπνου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρώιμη ανίχνευση σημαντικών προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Ultra 3: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κορυφαίο wearable της Apple