Activation Lock iOS 18: Η Apple σταματά τη χρήση ανταλλακτικών από κλεμμένα iPhone με αυτή τη νέα λειτουργία

Activation Lock iOS 18: Η Apple σταματά τη χρήση ανταλλακτικών από κλεμμένα iPhone με αυτή τη νέα λειτουργία
ired.gr

Η Apple εισάγει μια σημαντική αναβάθμιση στην ασφάλεια με το iOS 18, το οποίο επεκτείνει τη λειτουργία Activation Lock και στα ανταλλακτικά των iPhone.

Αυτή η δυνατότητα στοχεύει να περιορίσει την πώληση και επαναχρησιμοποίηση κλεμμένων εξαρτημάτων από iPhones, όπως οθόνες, κάμερες και μπαταρίες.

Η λειτουργία Activation Lock συνδέει κάθε εξάρτημα με τον λογαριασμό Apple του αρχικού ιδιοκτήτη, καθιστώντας τα άχρηστα αν έχουν κλαπεί. Σε περίπτωση που μια συσκευή εντοπίσει ένα ανταλλακτικό από άλλο τηλέφωνο με ενεργοποιημένο το Lost Mode ή το Activation Lock, θα ζητηθεί ο κωδικός του Apple λογαριασμού για την επαναλειτουργία του εξαρτήματος.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Ελέγξτε αν το iPhone σας το υποστηρίζει - Δείτε τη λίστα

Αυτή η κίνηση όχι μόνο αποτρέπει την πώληση κλεμμένων εξαρτημάτων, αλλά ενισχύει τη στροφή της Apple προς την επισκευή μέσω πιστοποιημένων καναλιών. Αναμένεται να επηρεάσει έντονα την αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων και να μειώσει τα περιστατικά κλοπής iPhone​.

Το iOS 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο για μοντέλα iPhone XR και νεότερα. Η λειτουργία Activation Lock για ανταλλακτικά εφαρμόζεται αποκλειστικά στα iPhone, ενώ για την ώρα δεν υποστηρίζεται στα iPad με το iPadOS 18​.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Σημαντική αναβάθμιση στις ταχύτητες 5G