iPhone 16 Pro: Η δυνατότητα της κάμερας που πολλοί θα ήθελαν να υπήρχε και στο iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro: Η δυνατότητα της κάμερας που πολλοί θα ήθελαν να υπήρχε και στο iPhone 15 Pro.
ired.gr

Αν οι φήμες είναι αληθινές, οι επερχόμενες αναβαθμίσεις στα iPhone 16, και ιδιαίτερα στα μοντέλα Pro, θα είναι εντυπωσιακές, ειδικά για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Η ενσωμάτωση του τηλεπρισματικού φακού που προσφέρει 5x οπτικό ζουμ και έως 25x ψηφιακό ζουμ στο iPhone 16 Pro είναι μια σημαντική εξέλιξη.

Μέχρι τώρα, αυτή η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη μόνο στο μεγαλύτερο Pro Max μοντέλο, αλλά με την αλλαγή αυτή, οι χρήστες του μικρότερου και πιο οικονομικού iPhone 16 Pro θα απολαμβάνουν την ίδια κορυφαία φωτογραφική εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να επιλέξουν το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη συνεργασία της Apple με την LG Innotek, η οποία θα προμηθεύσει τους τηλεπρισματικούς φακούς, ενώ η Apple σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με τις Foxconn και Cowell για να διατηρήσει το κόστος χαμηλό και την παραγωγή αποδοτική.

Διαβάστε επίσης: iPhone 17 Pro: Φήμες για 12 GB RAM και μικρότερο Dynamic Island στο Pro Max.

Για να ενσωματωθεί ο τηλεπρισματικός φακός στο μικρότερο iPhone 16 Pro, η Apple θα αυξήσει ελαφρώς τις διαστάσεις του κινητού και θα μικρύνει κάποια εσωτερικά εξαρτήματα, χωρίς όμως να θυσιάσει τη συμπαγή αίσθηση της συσκευής.

Επιπλέον, η κύρια κάμερα των νέων Pro μοντέλων θα λάβει μια σημαντική αναβάθμιση με τον νέο αισθητήρα 2-layer της Sony, ο οποίος θα βελτιώσει την ποιότητα λήψης φωτός, θα μειώσει τον θόρυβο και θα προσφέρει εντυπωσιακό δυναμικό εύρος. Επίσης, η ultra-wide κάμερα θα αναβαθμιστεί σε ανάλυση 48MP, προσφέροντας ακόμα πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες.

Με την ανακοίνωση της νέας σειράς iPhone 16 / Pro στις 10 Σεπτεμβρίου, η Apple δείχνει ότι επιδιώκει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία φωτογραφίας σε όλους τους χρήστες της, ανεξαρτήτως αν προτιμούν τα Pro ή τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Apple: Αυτή είναι η ενδεχόμενη ημερομηνία παρουσίασης του iPhone 16.