Apple Intelligence: Η Apple δεν θα επιβάλει χρέωση για τις λειτουργίες τουλάχιστον έως το 2027

Apple Intelligence: Η Apple δεν θα επιβάλει χρέωση για τις λειτουργίες τουλάχιστον έως το 2027
ired.gr

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple πιθανότατα δεν θα χρεώνει για τις λειτουργίες του Apple Intelligence μέχρι το 2027, καθώς η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Ο Gurman εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για να δημιουργήσει η Apple ένα προϊόν αρκετά συναρπαστικό και χρήσιμο ώστε να αξίζει να επιβάλει χρέωση. Ακόμη και αυτό, όμως, μπορεί να είναι το "καλύτερο σενάριο."

Ο Gurman προτείνει ότι το μακροπρόθεσμο πλάνο της Apple περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός "Apple Intelligence+," μιας υπηρεσίας που θα προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες επί πληρωμή, παρόμοια με τη στρατηγική που ακολουθεί με το iCloud+.

Όπως το iCloud προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 5 GB με την επιλογή συνδρομής για περισσότερες δυνατότητες, έτσι και το Apple Intelligence θα μπορούσε να προσφέρει βασική δωρεάν πρόσβαση με τη δυνατότητα πληρωμής για προηγμένες λειτουργίες.

Διαβάστε επίσης: Apple Intelligence: Θα έρθει με το iOS 18.1

Αυτή η συνδρομητική υπηρεσία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα πακέτα iCloud+ ή Apple One. Για παράδειγμα, η Apple One περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Apple TV+, το Apple Music, και το iCloud+ με μηνιαία χρέωση 19,95 δολαρίων, και το Apple Intelligence θα μπορούσε να προστεθεί σε αυτή τη συνδρομή.

Οι πρώτες λειτουργίες του Apple Intelligence, όπως εργαλεία γραφής, βελτιώσεις Siri και έξυπνες απαντήσεις στα Μηνύματα, είναι ήδη διαθέσιμες στις beta εκδόσεις των iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1. Ωστόσο, πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως το Image Playground και το Genmoji, δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2024 ή το 2025.

Επιπλέον, η πλήρης κυκλοφορία και η επέκταση αυτών των χαρακτηριστικών σε περισσότερες χώρες και γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι το 2027 ή και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Τι γνωρίζουμε ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση