Samsung: Ηγετική θέση στην αγορά smartphone, χάρη στις αναβαθμίσεις και το Galaxy AI

Samsung: Ηγετική θέση στην αγορά smartphone, χάρη στις αναβαθμίσεις και το Galaxy AI
ired.gr

Η Samsung παραμένει κυρίαρχος της αγοράς smartphone, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων βελτιώσεων στα προϊόντα της και της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης Galaxy AI στις συσκευές της. Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και η καινοτομία στις συσκευές Galaxy προσφέρουν στους χρήστες μια προηγμένη εμπειρία, η οποία ενισχύει τη θέση της Samsung στην αγορά.

Η Samsung εστιάζει στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών και της απόδοσης των smartphones της, όπως η βελτίωση των καμερών, η ενίσχυση της επεξεργαστικής ισχύος και η προσθήκη νέων λειτουργιών που εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη. Το Galaxy AI, συγκεκριμένα, συμβάλλει σημαντικά στην εμπειρία χρήστη, προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις, βελτιώσεις στην κάμερα, και βελτιστοποιήσεις στην απόδοση της συσκευής.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Canalys για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Samsung συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά smartphone με μερίδιο 18%. Η Apple ακολουθεί με 16%, μειώνοντας τη διαφορά σε μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες που ήταν πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Θα εξαγοράσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει την εξατομίκευση της Galaxy AI

Η κυριαρχία της Samsung και της Apple στην premium κατηγορία αποδίδεται στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης των Galaxy AI και Apple Intelligence. Η τελευταία βελτίωση του Galaxy AI με το One UI 6.1.1 φαίνεται να αποδίδει καρπούς για τη Samsung.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Xiaomi με μερίδιο 15%, ενώ η Vivo και η Transsion κατέχουν την τέταρτη και πέμπτη θέση με 9% η κάθε μία.

Συνολικά, οι πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 288 εκατομμύρια συσκευές, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη αύξηση στην αγορά smartphone.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Samsung παρουσίασε τα Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6, τα οποία ήδη γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση λόγω των βελτιώσεων που προσφέρουν. Καθώς τα foldable μοντέλα της κερδίζουν δημοτικότητα, η Samsung αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της το τρίτο τρίμηνο του 2024. Μένει να δούμε αν αυτή η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Η Apple εκτός των πέντε κορυφαίων στην Κίνα