Google: Η αναζήτηση αλλάζει χάρη στην AI

Google: Η αναζήτηση αλλάζει χάρη στην AI
ired.gr

Η Google συνήθως δεν κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, αλλά τώρα με την εισαγωγή ενός νέου φίλτρου Ιστού, φαίνεται ότι το κατάφερε.

Το φίλτρο Ιστού προστίθεται στα υπάρχοντα φίλτρα όπως Βίντεο, Εικόνες και Αγορές, που βρίσκονται ήδη στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το μοναδικό παράπονο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχει (ακόμη) τρόπος να οριστεί αυτό το φίλτρο ως προεπιλεγμένη προβολή.

Ίσως έχετε παρατηρήσει και ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης σχεδόν πάντα ξεκινούν με συνδυασμό εικόνων, πληροφοριακών πλαισίων και ειδήσεων. Μόλις κάνετε κύλιση σε αυτά τα αποτελέσματα, εμφανίζονται οι σύνδεσμοι προς τα κείμενα που πιθανότατα αναζητούσατε.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήσετε άμεσα την τελευταία έκδοση του Chrome browser.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήχθη το φίλτρο Ιστού, το οποίο παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο περιορισμού των αποτελεσμάτων σε πιο χρήσιμο και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Προς το παρόν, οι χρήστες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών θα δουν το φίλτρο Ιστού στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης έτοιμο για χρήση. Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι τα φίλτρα εμφανίζονται δυναμικά ανάλογα με το πόσο σχετικά είναι με την τρέχουσα αναζήτηση, επομένως μπορεί να χρειαστεί να τα αναζητήσετε κάτω από το μενού Περισσότερα.

Διαβάστε επίσης: Ο μέσος χρόνος χρήσης των smartphones υποδηλώνει ότι όλοι περνούν πολύ χρόνο στις συσκευές τους.