Google Photos: Καταργεί τις παλιές μας σχέσεις και τα άτομα που δεν θέλουμε πια να βλέπουμε

Google Photos: Καταργεί τις παλιές μας σχέσεις και τα άτομα που δεν θέλουμε πια να βλέπουμε
ired.gr

Το Google Photos διαθέτει ήδη μερικά ισχυρά χαρακτηριστικά, αλλά ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο εξελιγμένο. Πλέον, η υπηρεσία μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα στις φωτογραφίες μας και σύντομα θα προσθέσει μια νέα λειτουργία βασισμένη σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Καθώς μεγαλώνουμε, υπάρχουν άνθρωποι από το παρελθόν που θέλουμε να θυμόμαστε, αλλά όχι να βλέπουμε συνεχώς. Η λειτουργία Memories του Google φροντίζει να μας φέρνει σκηνές από το παρελθόν, αλλά πλέον θα μας επιτρέπει να επιλέγουμε ποιες αναμνήσεις θέλουμε να μας θυμίζει, αποκλείοντας τα πρόσωπα που δεν επιθυμούμε να εμφανίζονται.

Σύμφωνα με τον Assemble Debug, το νέο χαρακτηριστικό εντοπίστηκε στην έκδοση 6.81.0.628906483. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την επιλογή "Show Less" για πρόσωπα που δεν επιθυμεί να εμφανίζονται στη λειτουργία Memories. Έτσι, αυτά τα πρόσωπα δεν θα εμφανίζονται στις αναδρομές στο παρελθόν, εκτός αν πρόκειται για ομαδικές φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Οι λέξεις που ποτέ δεν πρέπει να ψάχνουμε στη Google

Η απόφαση θα εξαρτάται από τον χρήστη, ο οποίος θα επιλέγει αν θέλει το συγκεκριμένο πρόσωπο να είναι εντελώς αόρατο ή μόνο σε ομαδικές φωτογραφίες.

Το Google Photos περιλαμβάνει μια κατηγορία "People & Pets", από όπου ο χρήστης μπορεί να αντιστοιχίσει ονόματα στα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες. Εκεί, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την επιλογή "Hide Face From Memories".

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι προσβάσιμο από το μενού Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις > Memories > Απόκρυψη ανθρώπων & κατοικιδίων.

Η νέα λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην τρέχουσα έκδοση που είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά στην beta έκδοση της εφαρμογής, όπου δοκιμάζεται πριν την επίσημη κυκλοφορία. Η νέα λειτουργία θα κάνει το Google Photos να μην μας θυμίζει πλέον πρώην σχέσεις μας ή άτομα που δεν θέλουμε πια να βλέπουμε, κάτι που είναι πολύ ευπρόσδεκτο.

Διαβάστε επίσης: Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με AI τώρα προσφέρονται δωρεάν σε όλους