Google Play Store: Τώρα κατεβάζεις πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα

Google Play Store: Τώρα κατεβάζεις πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα
ired.gr

Όταν αποκτάτε ένα νέο τηλέφωνο Android, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνετε είναι να εγκαταστήσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Στο παρελθόν, αυτή η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα, καθώς χρειαζόταν να περιμένετε το Google Play Store να κατεβάσει κάθε εφαρμογή μία προς μία. Αυτό μπορεί να ήταν απογοητευτικό, ειδικά αν κατεβάζετε πολλές εφαρμογές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι η Google έχει δώσει λίγο περισσότερη ταχύτητα σε αυτή τη διαδικασία, καθώς το Play Store τώρα μπορεί να κατεβάσει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Αν και αυτή είναι μια μικρή αλλαγή, οτιδήποτε μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη ρύθμιση ενός νέου τηλεφώνου είναι σημαντικό, καθώς και η ενημέρωση των εφαρμογών που έχουνε εγκατασταθεί σε αυτό.

Επιβεβαιώσαμε αυτήν την αλλαγή σε ένα Samsung Galaxy S23 Ultra, αλλά το S21 Ultra δεν υποστηρίζει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα. Επίσης, το 9to5Google έχει εντοπίσει αυτό το χαρακτηριστικό σε αρκετές συσκευές Pixel, συνεπώς, φαίνεται να είναι διαδεδομένο, υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε μια πρόσφατη έκδοση Android και το τελευταίο Google Play Store.

Διαβάστε επίσης: Google Photos: Καταργεί τις παλιές μας σχέσεις και τα άτομα που δεν θέλουμε πια να βλέπουμε

Δυστυχώς, η Google δεν έχει επιτρέψει ακόμη την ενημέρωση πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Το Samsung Galaxy S23 Ultra υποστηρίζει την ταυτόχρονη λήψη νέων εφαρμογών, αλλά όχι την ταυτόχρονη ενημέρωση των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών. Ελπίζουμε ότι αυτή η λειτουργία θα προστεθεί στα μελλοντικά σχέδια της Google. Το Galaxy Store εδώ και καιρό μπορεί να ενημερώνει και να εγκαθιστά πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, οπότε υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι παρόμοιο στο Android.

Τέλος, η ταυτόχρονη λήψη πολλαπλών ενημερώσεων εφαρμογών θα ήταν μια πιθανώς πιο σημαντική βελτίωση για την εμπειρία χρήσης του Android, καθώς λίγοι άνθρωποι εγκαθιστούν πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, εκτός από την πρώτη ρύθμιση ενός νέου τηλεφώνου. Παρ' όλα αυτά, είναι πιθανό η Google να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση στο μέλλον και να δούμε τις ταυτόχρονες λήψεις ενημερώσεων στο Play Store.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο λογισμικό: Ο κατάλογος με τις απειλητικές εφαρμογές