iPhone: Επιτρέπει να κρατάτε ενεργοποιημένη τη λειτουργία ''Find my'' κατά τη διάρκεια της επισκευής.

iPhone: Επιτρέπει να κρατάτε ενεργοποιημένη τη λειτουργία ''Find my'' κατά τη διάρκεια της επισκευής.
ired.gr

Σύντομα, η Apple θα δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους iPhone να αποστέλλουν τις συσκευές τους για επισκευή χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιούν το Find My και το Activation Lock.

Στην πρόσφατη έκδοση beta του iOS 17.5, η Apple εισάγει μια νέα λειτουργία με το όνομα "Κατάσταση Επισκευής". Αυτή η λειτουργία διατηρεί ενεργά τα αντικλεπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια της επισκευής του iPhone.

Μέχρι στιγμής, η Apple και πολλοί εξουσιοδοτημένοι πάροχοι επισκευών ζητούν από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Find My κατά την επισκευή του iPhone, ώστε να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές. Αυτό είναι για να αποτραπεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη πρόσβαση στις πληροφορίες του χρήστη.

Η διαδικασία απενεργοποίησης του Find My έγινε πιο περίπλοκη με την εισαγωγή του Stolen Device Protection. Αυτή η δυνατότητα απαιτεί από τους χρήστες να περιμένουν μια ώρα πριν εκτελέσουν ορισμένες ενέργειες, όπως η απενεργοποίηση του Find My. Αυτό δεν είναι πάντα βολικό, ειδικά αν ξεχάσει κάποιος να το κάνει πριν την επίσκεψή του για επισκευή.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προετοιμάζει το Safari 18, το οποίο θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη AI

Η νέα επιλογή "Κατάσταση Επισκευής" θα επιλύσει αυτό το ζήτημα. Αυτή η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι το iPhone τους είναι υπό επισκευή, εισάγοντας το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής τους. Μετά από αυτό, μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συσκευή τους από άλλες συσκευές.

Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, η συσκευή θα εμφανίζει "Έτοιμη για επισκευή" στην εφαρμογή Εύρεση μου, μαζί με μια επισήμανση ότι "η συσκευή παραμένει πλήρως λειτουργική".

Η αναβάθμιση σε iOS 17.5 αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τον Μάιο και θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κατεβάζουν εφαρμογές από τον Ιστό.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.5: Beta Νέες δυνατότητες και εξελίξεις