Η Apple κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκατομμύρια κατόχους iPhone να είναι προσεκτικοί για δύο σοβαρά σημάδια και να αντιδράσουν άμεσα.

Η Apple κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκατομμύρια κατόχους iPhone να είναι προσεκτικοί για δύο σοβαρά σημάδια και να αντιδράσουν άμεσα.
ired.gr

Οι κάτοχοι iPhone πρέπει να είναι επιφυλακτικοί για δύο ειδοποιήσεις στα κινητά τους, οι οποίες απαιτούν άμεση αντίδραση. Η Apple έχει αναπτύξει προηγμένα μέσα για να ανιχνεύει πότε είναι στο στόχαστρο των δραστών στον κυβερνοχώρο.

Αν πιστεύετε ότι είστε στο επίκεντρο μιας "επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό", η Apple θα σας ειδοποιήσει. Αυτές οι ειδοποιήσεις, γνωστές ως "Ειδοποιήσεις Απειλών της Apple", πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Σύμφωνα με την Apple, αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σχεδιασμένες για να ενημερώνουν και να βοηθούν τους χρήστες που μπορεί να έχουν γίνει στόχος μισθοφορικών επιθέσεων spyware, πιθανώς λόγω της ταυτότητάς τους ή των δραστηριοτήτων τους.

Οι επιθέσεις αυτές είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και στοχεύουν ένα μικρό αριθμό ατόμων και τις συσκευές τους. Κόστισαν εκατομμύρια δολάρια και συχνά έχουν μικρή διάρκεια ζωής, καθιστώντας την ανίχνευση και την αποτροπή τους δύσκολη.

Διαβάστε επίσης: Η εφορία έχει ξεκινήσει να ερευνά τα social media των Ελλήνων.

Οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email και iMessage, καθώς και στον ιστότοπο του Apple ID τους. Οι οδηγίες που περιλαμβάνονται στο email πρέπει να τηρηθούν, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης της συσκευής με τις τελευταίες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή της ενεργοποίησης της λειτουργίας Lockdown Mode.

Η λειτουργία Lockdown Mode είναι μια επιλογή που προστέθηκε στο iPhone με την ενημέρωση iOS 16 και είναι σχεδιασμένη για ακραίες καταστάσεις. Κατά την ενεργοποίησή της, η συσκευή δεν λειτουργεί κανονικά και ορισμένες εφαρμογές είναι περιορισμένες για λόγους ασφαλείας.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Lockdown Mode, ελέγξτε ότι η συσκευή σας έχει ενημερωθεί στην έκδοση iOS 16 ή iOS 17 και μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να την ενεργοποιήσετε. Σημειώστε ότι πρέπει να την ενεργοποιήσετε ξεχωριστά για κάθε συσκευή που έχετε.

Διαβάστε επίσης: Η ενημερωμένη έκδοση του Android 15 Beta 1.1 αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet.