iOS 18: Ενδέχεται να συνεργαστεί με Google, OpenAI και Baidu για την ενσωμάτωση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

iOS 18: Ενδέχεται να συνεργαστεί με Google, OpenAI και Baidu για την ενσωμάτωση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.
ired.gr

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Apple έχει διεξάγει συζητήσεις με τη Baidu σχετικά με την ενσωμάτωση του παραγωγικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της κινεζικής εταιρείας σε ορισμένες από τις εκδοχές της τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iPhone.

Επιπλέον, η Apple αναφέρει ότι είχε παρόμοιες συζητήσεις με τη Google και την OpenAI.

Αν οι συνεργασίες αυτές προχωρήσουν, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η δυνατότητα για τη Baidu να παρέχει ορισμένες από τις λειτουργίες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της Apple στην Κίνα, ενώ άλλες εταιρείες όπως η Google και η OpenAI θα λειτουργούν ως συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι η Κίνα απαιτεί τη χρήση τοπικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για την έγκριση στον τοπικό χώρο ρύθμισης, με το chatbot Ernie της Baidu να είναι συμπεριλαμβανόμενο σε αυτή τη λίστα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google με σκοπό να ενσωματώσει τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone.

Επιπλέον, η Apple έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει τεχνητή νοημοσύνη που έχει παραχθεί γενετικά πιο αργά φέτος, πιθανότατα μέσω του iOS 18. Η ενημέρωση του λογισμικού αναμένεται να περιλαμβάνει νέες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης για διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές του iPhone, όπως η Siri, η Spotlight, η Apple Music, η Health, τα Μηνύματα, το Numbers, το Pages, το Keynote, οι Συντομεύσεις και άλλα.

Τα μοντέλα iPhone 16 φημολογείται ότι θα διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο Neural Engine με περισσότερους πυρήνες, ενώ τα μοντέλα iPhone 15 θα διαθέτουν έναν νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων.

Αναμένεται να γίνει παρουσίαση του iOS 18 στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple WWDC τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.4.1: Ετοιμάζεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone. Τι αλλαγές θα φέρει;