Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple λόγω ανταγωνιστικής συμπεριφοράς έναντι του Spotify.

Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple λόγω ανταγωνιστικής συμπεριφοράς έναντι του Spotify.
ired.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα στην Apple ένα πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς στον τομέα των υπηρεσιών ροής μουσικής.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, η Apple απάντησε έντονα κατηγορώντας το Spotify για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της έρευνας που οδήγησε στο πρόστιμο.

Η Επιτροπή καταλήγει πως η Apple εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, εμποδίζοντας τις εφαρμογές ροής μουσικής να ενημερώνουν τους χρήστες για εναλλακτικές πιο οικονομικές συνδρομές εκτός της εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης: Θα λείψει φέτος το ανοιξιάτικο event της Apple;

Το πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple ξεπερνά τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά, συγκεκριμένα στον τομέα της διανομής εφαρμογών ροής μουσικής σε χρήστες iPhone και iPad (γνωστούς ως «χρήστες iOS») μέσω του App Store.

Η Επιτροπή εντόπισε περιορισμούς που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών, απαγορεύοντάς τους να ενημερώνουν τους χρήστες iOS για εναλλακτικές πιο οικονομικές συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής (γνωστοί ως «διατάξεις κατά του συστήματος διεύθυνσης»). Αυτή η πρακτική θεωρείται παράνομη σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος των Apple IDs αναμένεται να έρθει μέσα στο 2024.