Έτσι μπορείς να παρακολουθείς τη θέση των χρηστών στις επαφές του Android μέσω του Google.

Έτσι μπορείς να παρακολουθείς τη θέση των χρηστών στις επαφές του Android μέσω του Google.
ired.gr

Αν και έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τη θέση των φίλων και της οικογένειάς σου μέσω των επαφών Google, το χαρακτηριστικό αυτό εισέρχεται επίσημα στην εφαρμογή των επαφών του Android smartphone σου. Έτσι, αν δεν το έχεις δει ακόμη, ενδέχεται να πρέπει να περιμένεις λίγο.

Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα σημεία. Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο για τις επαφές που μοιράζονται την τοποθεσία τους στο Google Maps και έχουν προστεθεί οι διευθύνσεις Gmail τους στην κάρτα επαφών.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή ''Panic Button'' διευρύνεται σε επιπλέον πόλεις στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, θα εμφανίζεται ένα ειδικό μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, το οποίο υποδεικνύει την κατάσταση του διαμοιρασμού της τοποθεσίας. Ουσιαστικά, αποκαλύπτει εάν ο άλλος χρήστης μπορεί να δει την τοποθεσία σας και για πόσο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, για εσάς, θα υπάρχει ένα κουμπί στην κάρτα επαφών που αναφέρεται στους Χάρτες. Πατώντας πάνω σε αυτό, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την τοποθεσία του άλλου χρήστη στο Google Maps.

Διαβάστε επίσης: Η δωρεάν εφαρμογή καιρού της Google είναι τώρα διαθέσιμη σε smartphones Samsung και άλλες συσκευές Android.