iOS 9.3: Οδηγός Εγκατάστασης του νέου λογισμικού από την Apple.

iOS 9.3: Οδηγός Εγκατάστασης του νέου λογισμικού από την Apple.
ired.gr

Κυκλοφόρησε η επίσημη έκδοση του iOS 9.3. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα την αναβάθμιση στη συσκευή σας.

Εάν έχετε iPhone 4s, iPad 2, iPad mini, iPod Touch ή οποιαδήποτε από τις νεότερες συσκευές, η τελευταία έκδοση του iOS, 9.3, θα πρέπει να σας ενδιαφέρει.

Περιεχόμενα:

 


 

Νέες λειτουργίες του iOS 9.3

Ήδη γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση του iOS 9.3.

Έχουμε παρουσιάσει τις λειτουργίες που πρωτογνωρίσαμε μέσω των δοκιμαστικών εκδόσεων. Οι βασικές προσθήκες είναι οι εξής:

iOS 9.3 Night Shift

ios 9 3 01

Η λειτουργία αυτή θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο ήσυχα τα βράδια. Είναι γνωστό ότι το τεχνητό φως διαταράσσει τον κιρκαδικό μας ρυθμό. Η Apple θέλει να μας προσφέρει μία λύση στο πρόβλημα αυτό, αφού γνωρίζει ότι κανείς δεν θέλει να σταματήσει τη χρήση της φορητή του συσκευής για ώρες πριν πέσει για ύπνο.

Το Night Shift αλλάζει αυτόματα την απόδοση των χρωμάτων της οθόνης. Ουσιαστικά γίνεται αποβολή των μπλε αποχρώσεων που ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις αϋπνίας.

Περισσότερη ασφάλεια στις σημειώσεις

ios 9 3 02

Όλοι οι χρήστες iPhone θέλουν να μπορέσουν να κλειδώσουν μερικές ευαίσθητες εφαρμογές. Θα θέλαμε η Apple να μας προσφέρει τη δυνατότητα να κλειδώσουμε την εφαρμογή των μηνυμάτων ή τις φωτογραφίες, αλλά και το κλείδωμα των σημειώσεων είναι μία θετική κίνηση.

Πολλές φορές στις σημειώσεις υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα τα οποία δεν θα θέλαμε να είναι άμεσα διαθέσιμα σε όποιον πάρει τη συσκευή μας στα χέρια του. Η εφαρμογή των σημειώσεων θα προστατεύεται από έναν επιπλέον κωδικό ασφαλείας.

Health App και Car Play

ios 9 3 03

Οι δύο πολλά υποσχόμενες εφαρμογές της Apple θα αυξήσουν τις δυνατότητές τους. Βέβαια αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι περισσότερη υποστήριξη από τους τρίτους κατασκευαστές. Το Health App χρειάζεται περισσότερους συμβατούς αισθητήρες και το Car Play νέα συμβατά συστήματα ήχου που θα μπορούμε να προσθέσουμε στα αυτοκίνητά μας.

 


 

Συμβατές συσκευές με το iOS 9.3

Όλες οι παρακάτω συσκευές είναι συμβατές με το iOS 9.3

 ios 9 3 04

 


 

Να κάνω την αναβάθμιση σε iOS 9.3 ή όχι

ios 9 3 05

Ουσιαστικά υπάρχουν μόλις 2 λόγοι για να μην κάνετε αναβάθμιση της συσκευής σας.

Ο πρώτος είναι εάν θέλετε να κάνετε Jailbreak της συσκευής και ο δεύτερος εάν βλέπετε πως η συσκευή σας δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε.

Εάν βρίσκεστε στην έκδοση 9.2.1 τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε σε αναβάθμιση της συσκευής σας σε iOS 9.3.

Δεν έχει κυκλοφορήσει καμία έκδοση Jailbreak για το iOS 9.2.1 και οι φήμες υποστηρίζουν πως τα επόμενα εργαλεία Jailbreak θα κυκλοφορήσουν για το iOS 9.3.

Εάν η συσκευή σας δεν δουλεύει τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε και έχετε κάνει έστω την πρώτη αναβάθμιση σε iOS 9, τότε η νέα αναβάθμιση δεν πρόκειται να φέρει μεγάλη αλλαγή στις επιδόσεις της συσκευής σας.

Υπάρχουν δύο λύσεις για το πρόβλημα της απόδοσης. Η πρώτη είναι η καθαρή εγκατάσταση του iOS 9.3 και η ρύθμιση της συσκευής ως νέα. Η δεύτερη είναι να κάνετε υποβάθμιση του iOS σε παλαιότερη έκδοση. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει η συσκευή σας να έχει jailbreak. Οπότε ουσιαστικά η αναβάθμιση σε iOS 9.3 είναι μονόδρομος.

Οι νέες λειτουργίες και η επιπρόσθετη ασφάλεια του iOS 9.3 είναι αρκετές για να σας κάνουν να προχωρήσετε άμεσα σε αναβάθμιση της συσκευής σας.

 


 

Οδηγός εγκατάστασης iOS 9.3 μέσω iTunes

Συνδέστε τη συσκευή σας σε υπολογιστή με εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του iTunes.

Θα σας εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση iOS 9.3. Εάν δεν σας εμφανιστεί τίποτα, τότε πατήστε πάνω στο εικονίδιο της συσκευής σας και επιλέξτε “έλεγχος για ενημερώσεις”.

ios 9 3 06

Πατήστε “Ενημέρωση” και βάλτε τον κωδικό σας στη συσκευή σας.

ios 9 3 07

Περιμένετε μέχρι το iTunes να ολοκληρώσει την αναβάθμιση.

ios 9 3 08

 


 

Οδηγός εγκατάστασης iOS 9.3 μέσω Wi-Fi

Φροντίστε η συσκευή σας να έχει τουλάχιστον 50% μπαταρία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της αναβάθμισης. Για περισσότερη ασφάλεια συνδέστε τη συσκευή σας στη φόρτιση ή επιλέξτε τη μέθοδο αναβάθμισης μέσω iTunes.

Μπείτε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε “Γενικά”.

ios 9 3 09

Πατήστε “ενημέρωση λογισμικού” και αποδεχτείτε την εγκατάσταση του iOS 9.3.

ios 9 3 10

Περιμένετε να κατέβει η αναβάθμιση και να γίνει η ενημέρωση της συσκευής σας.

ios 9 3 11

Επίλογος

Πέραν από τις νέες προσθήκες που αναφέραμε θα υπάρξουν και αρκετές μικρές αλλαγές στο νέο iOS 9.3. Τις επόμενες ημέρες θα διερευνήσουμε το νέο λογισμικό για να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε όλες τις χρήσιμες προσθήκες του iOS 9.3.

Περιμένουμε να ακούσουμε την άποψή σας για το iOS 9.3. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

από jericho